Over

Een persoonlijk stukje.

Ik ben Ron Marcus samenwonend en heb twee kinderen van 26 en 28 jaar.

Al vroeg was ik bezig met sporten. Eerst drie jaar gevoetbald, daarna ging mij interesse naar zwemmen en waterpolo wat ik 25 jaar gedaan heb. In 2001 ben ik thuis komen te zitten door een burn-out, door artsen is mij verteld: ga lopen! Ik heb dat advies aangenomen waardoor mijn interesse naar wandelen enorm is toegenomen omdat het mij veel heeft geholpen in mijn leven.

In 2002 heb ik mijn eerste vierdaagse gelopen waar ik veel heb geleerd en mijn inspiratie gevonden heb, ik heb toen gezegd: “ik ga dit zeker weer doen”. In 2008 kwam mijn enthousiasme terug en ben ik me gaan voorbereiden voor de vierdaagse van 2012.

In 2014 kreeg ik te horen dat ik diabeet was, dat zorgde voor een drastische wending in mijn leven. Niet alleen bewegen was nu extra belangrijk geworden voor mij maar ook hoe mijn leefstijl er uit zag.

Naar loop van tijd ben ik een cursus fitnesstrainer gaan doen naast mijn werk bij Dirk van de Broek, na deze cursus heb ik drie jaar bij Fit For Free in Leiderdorp gewerkt waar ik veel heb geleerd en nog steeds profijt van heb.

In 2015 kwam ik in aanraking met de Bas van de Goorfoundation. Deze foundation zet zich in voor mensen met diabetes, COPD, en obesitas. Door deze foundation is mijn inspiratie voor de wandelsport gestegen.

Mijn doel is mensen met zowel een chronische ziekte als mensen zonder ziekte in beweging te krijgen voor een betere gezondheid en voor een gezondere leefstijl.

Wandelsport samen sterk!

%d bloggers liken dit: